Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

ΈΛΕΟΣ.... ΤΌΣΟ ΑΠΎΘΜΕΝΗ ΒΛΑΚΕΊΑ!

ΔΕΝ έχουν τον Θεό τους. Εχουν όµως... θράσος απύθµενο. Οι τροϊκανοί, που δεν προλαβαίνουν να κάνουν αυτοκριτική στο υψηλότερο επίπεδο, να οµολογούν τα λάθη στο πρόγραµµα που εφάρµοσαν στην Ελλάδα και τις καταστροφικές του συνέπειες για τον λαό, θέλουν ακόµα και τώρα, άκουσον άκουσον, να συνεχίσουν να εφαρµόζουν την ίδια συνταγή.

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ, ο Τόµσεν µάς απειλεί µε νέες περικοπές σε µισθούς και συντάξεις αν δεν επιτευχθούν οι στόχοι των εσόδων, λες και βρίσκεται σε διατεταγµένη υπηρεσία καταστροφής της χώρας. Επιτέλους, από τη στιγµή που οµολογούν το λάθος, έχουν υποχρέωση να το διορθώσουν και όχι να επιµένουν µε µουλαρίσιο πείσµα (άραγε το γνωρίζουν) στην ίδια θανατηφόρα συνταγή. Κι αν αυτοί επιµένουν, κάτι πρέπει να κάνει η κυβέρνηση, τα κόµµατα, ενδεχοµένως και άλλοι παράγοντες για να τους σταµατήσουν.
ΟΙ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΙ σύλλογοι θα µπορούσαν, για παράδειγµα, να εξετάσουν το ενδεχόµενο να στραφεί η χώρα δικαστικά εναντίον της τρόικας (µιλάµε για το ΔΝΤ, την ΕΚΤ και την Κοµισιόν) και να ζητήσει αποζηµίωση για τις καταστροφές που προκάλεσαν µε το πρόγραµµα που επέβαλαν. Οι άνεργοι ή οι επι-χειρήσεις που έκλεισαν εξαιτίας του Μνηµονίου να διεκδικήσουν αποζηµιώσεις. Δεν γνωρίζω αν είναι νοµικά εφικτό. Σίγουρα, όµως, πολιτικά θα είναι µία πράξη εναντίωσης στις πολιτικές που δεν αφήνουν τη χώρα να ορθοποδήσει, που τη βυθίζουν σε ύφεση, που αυξά-νουν τους ανέργους και πολλαπλασιάζουν τα λουκέτα.

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, θα ήταν και µία πράξη που θα µπορούσε να σπάσει τον τσαµπουκά των Τόµσεν και Σία, που συνεχίζουν να µαθαίνουν στου κασίδη το κεφάλι.

Του Θανάση Λυστρογίαννη

Όλι Ρεν... "Το Λάθος"

Πέφτεις σε λάθη, τι έχεις πάθει, θα μπορούσαμε να ρωτήσουμε μελωδικά τον Ολι Ρεν για τη στάση του στο ζήτημα του λανθασμένου πολλαπλασιαστή.

Αλλά επειδή μάλλον δεν πρόκειται να μας καταλάβει, θα του θυμίσουμε τη ρήση του Αγγλου συγγραφέα Τόμας Καρλάιλ, ο οποίος έζησε στη βικτοριανή εποχή: «Το μεγαλύτερο λάθος είναι να μην έχεις συνείδηση των λαθών σου».Δύο τινά συμβαίνουν. Είτε ο Ολι Ρεν δεν έχει συνείδηση του λάθους που τόσες καταστροφές, τόσο πόνο και οδύνη προκάλεσε στον ελληνικό λαό, οπότε κατά τον Καρλάιλ διαπράττει μεγαλύτερο λάθος.
Είτε έχει συνείδηση, αλλά στο όνομα σκοπιμοτήτων ή ιδεολογικών αγκυλώσεων επιμένει στην εφαρμογή ενός προγράμματος που ο ελληνικός λαός πλήρωσε ακριβά, χωρίς ωστόσο να κερδίσει το δικαίωμα στην ελπίδα.
Κι ενώ ο πέλεκυς της κοινωνικής εξέγερσης επικρέμαται πάνω από την ελληνική κοινωνία, ενώ οι φόροι είναι δυσβάσταχτοι για την πλειονότητα των πολιτών και η απειλή της κοινωνικής αποσάθρωσης δεν απέχει παρά μία... δέσμη μέτρων, ο κομισάριος Ρεν στέλνει τελεσίγραφο να μη χαλαρώσει η πολιτική.
Γιατί άραγε; Μήπως η συνέχιση της λιτότητας θα φέρει αποτελέσματα; Αν ήταν έτσι, αν πραγματικά το πίστευε, θα μπορούσε να κάνει έκκληση για λίγη ακόμα υπομονή, ώσπου να βγούμε στο ξέφωτο και να δούμε καλύτερες μέρες. Ομως εκείνο που χρειάζονται τώρα απελπισμένα η ελληνική κοινωνία και η χώρα είναι η ανάπτυξη, μια βαθιά ανάσα για να συνεχίσουν το δύσκολο ταξίδι που θα τις οδηγήσει μακριά από τον τόπο του μαρτυρίου στον οποίο τις εξόρισε το λάθος της τρόικας.

Θανάσης Λυστρογιάννης

Αλλοίμονο μας...


«Άγουρη» συμμορία στη Βέροια!
Συμμορία έξι παιδιών, ηλικίας από 13 έως και 15 ετών, που εξαρθρώθηκε στη Βέροια, ενοχοποιείται για τέσσερις διαρρήξεις ταξί και πέντε διαρρήξεις καταστημάτων.
Συμμορία έξι παιδιών, ηλικίας από 13 έως και 15 ετών, που εξαρθρώθηκε στη Βέροια, ενοχοποιείται για τέσσερις διαρρήξεις ταξί και πέντε διαρρήξεις καταστημάτων.
Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι ανήλικοι δράστες έδρασαν σε διάστημα πέντε μηνών (Αύγουστος - Δεκέμβριος 2012) και αφαίρεσαν στα πέντε τους «χτυπήματα» συνολικά 400 ευρώ και έναν φορητό υπολογιστή αξίας 600 ευρώ.