Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2012

ΟΡΙΣΤΕ;


ΠΡΟΒΌΠΟΥΛΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΉΣ ΤΡΆΠΕΖΑΣ ΕΛΛΆΔΟΣ
---------------------------------------------------------
Βαριές αιχμές κατά των κυβερνήσεων του Γ. Παπανδρέου και του Κ. Καραμανλή άφησε χθες ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργος Προβόπουλος κατά τη διάρκεια παρουσίασης βιβλίου στο ΙΟΒΕ.
Ο κ. Προβόπουλος υποστήριξε ότι αν είχαν ληφθεί εγκαίρως μέτρα από τις κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ στη συνέχεια, η χώρα δεν θα βρισκόταν στη σημερινή κατάσταση. Οπως είπε χαρακτηριστικά «η πορεία της χώρας προς την κρίση δεν ήταν αναπόφευκτη και θα μπορούσε να είχε ανακοπεί αν τα προβλήματα είχαν αντιμετωπιστεί εγκαίρως πριν αυτά αφεθούν να λάβουν εκρηκτικές διαστάσεις. Προειδοποιήσεις υπήρξαν και ήταν πολλές και επαναλαμβανόμενες».
Επειδή αρχικά η συγκεκριμένη αναφορά εκτιμήθηκε ότι αφορούσε την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, το περιβάλλον του κ. Προβόπουλου διευκρίνισε αργότερα ότι ήδη από τις αρχές του 2008 ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος είχε προειδοποιήσει την τότε κυβέρνηση του Κ. Καραμανλή για την αναγκαιότητα λήψης μέτρων.
Στην ίδια εκδήλωση, ο κ. Προβόπουλος τόνισε: «Για να πετύχουμε όμως τώρα εκεί που συστηματικά αποτύχαμε στο παρελθόν είναι απολύτως απαραίτητο να διδαχθούμε από τα λάθη μας, να αποδεχθούμε συλλογικές και ατομικές ευθύνες και κυρίως να απορρίψουμε λογικές, νοοτροπίες και συμπεριφορές που μας οδήγησαν στο χείλος του γκρεμού».
Στις βολές Προβόπουλου, πάντως, αντέδρασε χθες το βράδυ το ΠΑΣΟΚ, το οποίο κάλεσε τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος να αποσαφηνίσει τον στόχο του: «Δεδομένου ότι ο κ. Προβόπουλος έχει κατ' επανάληψη αναφερθεί στη συσσώρευση των ελλειμμάτων και του χρέους κατά την περίοδο της διακυβέρνησης της ΝΔ, καθώς και στο έλλειμμα αξιοπιστίας για τη χώρα ως αποτέλεσμα αυτών, αν πράγματι αποδίδει αυτήν την ευθύνη στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ να το πει ευθαρσώς, αν όχι, ας πράξει τα δέοντα», ήταν το σχόλιο της Ιπποκράτους.

----------------------------------------------------------
Ο ΚΌΣΜΟΣ ΤΟ 'ΧΕΙ ΤΟΥΜΠΑΝΟ ΚΙ ΕΜΕΊΣ ΚΡΥΦΌ ΚΑΜΆΡΙ....