Δευτέρα 22 Απριλίου 2013

ΠΟΥΤΑΝΑΣ ΓΥΟΙ ΤΡΟΪΚΑΝΟΙ!

Που το χρήμα είναι ο ΘΕΟΣ σας...

ΠΟΥΤΑΝΕΣ....

«Τα σαρκοβόρα της Ευρώπης απειλούν τώρα να μας καταβροχθίσουν όλους» ήταν ο εντυπωσιακός τίτλος ενός ενδιαφέροντος άρθρου στη βρετανική εφημερίδα «Γκάρντιαν». «Σε ολόκληρη την Ευρώπη οι λαοί κρατούνται όμηροι από τις τράπεζες, τους μετόχους και τις εταιρείες που απαιτούν λύτρα για να τους ελευθερώσουν, καθώς όλοι αυτοί είναι αποφασισμένοι να διασφαλίσουν ότι δεν θα πληρώσουν αυτοί το κόστος της κρίσης που δημιούργησαν» προσθέτει ο αρθρογράφος.
Υπάρχει τρίτος δρόμος για τους λαούς της Ευρώπης. Οχι, σε καμιά περίπτωση δεν είναι υποχρεωμένοι να διαλέξουν ανάμεσα στην «ευρωχούντα» των τραπεζιτών ή στη χούντα των συνταγματαρχών. Οι χούντες όμως δεν μετεξελίσσονται. Ανατρέπονται. Αυτή είναι η θεμελιώδης προϋπόθεση απελευθέρωσης των εξελίξεων προς θετική κατεύθυνση.
Η δικτατορία των τραπεζών και η υπαγωγή της πολιτικής ηγεσίας στα συμφέροντά τους οδηγεί στην καταστροφή όλο και περισσότερες χώρες της Ευρωζώνης. «Οι Ευρωπαίοι ηγέτες μπορεί να έσωσαν το ευρώ (για την ώρα, τουλάχιστον), αλλά χάνουν ταχύτατα τους πολίτες της Ευρώπης» έγραψε εύστοχα το περιοδικό «Εκόνομιστ».

ΤΟΥ Γ. ΔΕΛΑΣΤΙΚ