Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

ΈΛΕΟΣ.... ΤΌΣΟ ΑΠΎΘΜΕΝΗ ΒΛΑΚΕΊΑ!

ΔΕΝ έχουν τον Θεό τους. Εχουν όµως... θράσος απύθµενο. Οι τροϊκανοί, που δεν προλαβαίνουν να κάνουν αυτοκριτική στο υψηλότερο επίπεδο, να οµολογούν τα λάθη στο πρόγραµµα που εφάρµοσαν στην Ελλάδα και τις καταστροφικές του συνέπειες για τον λαό, θέλουν ακόµα και τώρα, άκουσον άκουσον, να συνεχίσουν να εφαρµόζουν την ίδια συνταγή.

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ, ο Τόµσεν µάς απειλεί µε νέες περικοπές σε µισθούς και συντάξεις αν δεν επιτευχθούν οι στόχοι των εσόδων, λες και βρίσκεται σε διατεταγµένη υπηρεσία καταστροφής της χώρας. Επιτέλους, από τη στιγµή που οµολογούν το λάθος, έχουν υποχρέωση να το διορθώσουν και όχι να επιµένουν µε µουλαρίσιο πείσµα (άραγε το γνωρίζουν) στην ίδια θανατηφόρα συνταγή. Κι αν αυτοί επιµένουν, κάτι πρέπει να κάνει η κυβέρνηση, τα κόµµατα, ενδεχοµένως και άλλοι παράγοντες για να τους σταµατήσουν.
ΟΙ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΙ σύλλογοι θα µπορούσαν, για παράδειγµα, να εξετάσουν το ενδεχόµενο να στραφεί η χώρα δικαστικά εναντίον της τρόικας (µιλάµε για το ΔΝΤ, την ΕΚΤ και την Κοµισιόν) και να ζητήσει αποζηµίωση για τις καταστροφές που προκάλεσαν µε το πρόγραµµα που επέβαλαν. Οι άνεργοι ή οι επι-χειρήσεις που έκλεισαν εξαιτίας του Μνηµονίου να διεκδικήσουν αποζηµιώσεις. Δεν γνωρίζω αν είναι νοµικά εφικτό. Σίγουρα, όµως, πολιτικά θα είναι µία πράξη εναντίωσης στις πολιτικές που δεν αφήνουν τη χώρα να ορθοποδήσει, που τη βυθίζουν σε ύφεση, που αυξά-νουν τους ανέργους και πολλαπλασιάζουν τα λουκέτα.

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, θα ήταν και µία πράξη που θα µπορούσε να σπάσει τον τσαµπουκά των Τόµσεν και Σία, που συνεχίζουν να µαθαίνουν στου κασίδη το κεφάλι.

Του Θανάση Λυστρογίαννη

Δεν υπάρχουν σχόλια: