Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

και φάγανε...φάγανε...φάγανε!


Δεν γνωρίζουμε πόσο σωστά είναι τα στοιχεία που αναφέρει ο «Εκόνομιστ», πάντως το βρετανικό περιοδικό λέει ότι στην τετραετία του στο υπουργείο Εξωτερικών ο Γ. Παπανδρέου έδωσε στις ΜΚΟ 87 εκατομμύρια ευρώ, ενώ η Ντόρα σε χρονικό διάστημα υπουργίας της αρκετούς μήνες λιγότερο, έδωσε στις ΜΚΟ 164 εκατομμύρια! Γιατί όμως κανένας δεν συζητάει δημοσίως και τις πολιτικές ευθύνες της Ντόρας; Απολύτως δικαιολογημένες είναι οι σφοδρότατες επικρίσεις εναντίον του Γιώργου Παπανδρέου που έδωσε εξαιρετική ώθηση στον θεσμό των ΜΚΟ μέσω και κατάπτυστων συνεργατών του, υπηρετών ξένων συμφερόντων.
Εξίσου δικαιολογημένα όμως διαμαρτύρεται αυτός για το γεγονός ότι κριτική ασκείται μόνο στο πρόσωπό του, τη στιγμή που το παιχνίδι με τις ΜΚΟ ήταν διακομματικό μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ - και μάλιστα με τη Δεξιά να δίνει διπλάσια λεφτά στις ΜΚΟ.
Το πολιτικό μήνυμα προς τους εσωκομματικούς αντιπάλους των σημερινών ηγετών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ είναι πεντακάθαρο: Αν τολμήσουν να κινηθούν εναντίον των αρχηγών τους, θα πλημμυρίσει ο τόπος από σκανδαλώδεις χρηματοδοτήσεις ΜΚΟ, για τις οποίες οι εσωκομματικοί αντίπαλοι φέρουν την πολιτική ευθύνη! Αν καθίσουν φρόνιμα, οι υποθέσεις αυτές θα κουκουλωθούν και θα... ανασυρθούν ενδεχομένως σε επόμενη κρίση!

του Γ. Δελαστίκ