Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2009

ΤΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΜΑΣ...

Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου βρισκόμαστε σε μια περίοδο οικονομικής κρίσης! Και δώσ’ του μέτρα επί μέτρων ! Εντύπωση μου κάνει ότι μια ο ένας και μια ο άλλος, συσσωρεύουν λάθη επί λαθών και μας τα κάνουν Νόμους!
Και να… μας οδήγησαν σ’ ένα τρομακτικό χάλι με τις ρεμούλες, τις παραλυσίες και τις μίζες τους.

Στο χείλος του οικονομικού γκρεμού! Έτσι λένε αυτοί!

Παίρνουν κι άλλα μέτρα λέει, που δεν θ’ αφορούν την «μεσαία τάξη» και τα «κατώτερα στρώματα»! Εκείνο που καταλαβαίνω είναι ότι θα στενάξουμε! Εκείνο που δεν καταλαβαίνω είναι το πως ανεβαίνει κανείς από την «κατώτερη τάξη» στην «μεσαία τάξη»;

"Έκαστος εφ' ό ετάχθη;" -Δηλαδή φτωχός γεννήθηκες, φτωχός θα πεθάνεις...

Προ-Μαρξιστική φρασεολογία διάβασα από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό που μας περνά όλους για ηλιθίους... Εκτός κι’ αν εξυπηρετεί κι αυτή η θεώρηση ιδιοτελείς σκοπούς.… Λέω ‘γώ τώρα…
Βαλτώσαμε… Τα πάντα έχασαν την αξία τους! Αναπαράγουμε τα ίδια ανούσια παραμύθια και οι Βουλευές μας με ύφος σοβαρό τριακοσίων πιθήκων, στρογγυλοκαθισμένοι στα θρανία τους, ακούνε με προσοχή, χειροκροτούν τις σοφίες των αρχηγών τους και βγάζουν αποφάσεις επί παντός επιστητού, σύμφωνα με την κομματική γραμμή!

-Α, όλα κι όλα, καλά παιδιά είναι, προδότες εκείνοι δεν γίνονται! Το κόμμα πάνω απ' όλα!

Εδώ χειροκροτούνε μίλησε ο τάδε αρχηγός, εδώ δεν χειροκροτούνε μίλησε ο δείνα αντίπαλος!

Σας ρωτώ όλους:

- Δηλαδή το βόλεμα της εκάστοτε εξουσίας;

- Που είναι η δημοκρατία;

- Που είναι η συμμετοχή στα κοινά;


Αλλά άστο καλύτερα, πάμε να δούμε πόσα χρήματα και ποιά προνόμια κερδίζουν οι βουλευτές:

« ΤΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ
By tokounoupi
Περισσότερα από 6.000 ευρώ το μήνα και πολλές παροχές για τη λειτουργία και την στελέχωση των γραφείων τους θα έχουν οι 300 νεοεκλεγέντες βουλευτές. Η βουλευτική αποζημίωση διέπεται από το ίδιο νομικό καθεστώς από το 1964! Τότε η κυβέρνηση Γεωργίου Παπανδρέου συνέδεσε τη βουλευτική αποζημίωση με τις αποδοχές του προέδρου του Αρείου Πάγου. Στη μεταπολίτευση (το 1975) η κυβέρνηση Κωνσταντίνου Καραμανλή περνά το Ζ ψήφισμα και από έκτοτε οι βουλευτές δικαιούνται (και διά Συντάγματος) αποζημίωση και ατέλειες.
Με βάση τον τελευταίο προϋπολογισμό της Βουλής (που αφορά το έτος 2009) οι βουλευτές λαμβάνουν:
-μηνιαία αποζημίωση περίπου 6.100 ευρώ. Ετησίως έχουν εισόδημα 85.000 ευρώ, καθώς η αποζημίωση αφορά 14 μήνες.
-στο ποσό αυτό προστίθεται η αποζημίωση για τη συμμετοχή σε διάφορες κοινοβουλευτικές επιτροπές, η οποία είναι 270 ευρώ για κάθε συμμετοχή.
Παράλληλα οι βουλευτές δικαιούνται:
-1 κινητό οιασδήποτε εταιρείας. Η Βουλή καλύπτει μέχρι 200 ευρώ κάθε μήνα.
-8 σταθερές γραμμές τηλεφωνίας. Η Βουλή πληρώνει μέχρι 12.000 ευρώ.
-αυτοκίνητο: το μισθώνει (με λήζινγκ) η Βουλή.
-διαμονή: οι βουλευτές επαρχίας δικαιούνται δωρεάν διαμονή σε κεντρικό ξενοδοχείο ή καταβολή ενοικίου εφόσον προτιμούν να βρουν διαμέρισμα.
-γραφείο: όλοι οι βουλευτές δικαιούνται να έχουν γραφείο. Κυρίως στους βουλευτές της επαρχίας δίνεται από τη Βουλή, εφόσον δηλώσουν ότι δεν έχουν στην Αθήνα. Η Βουλή παρέχει και γραφική ύλη.
-ταχυδρομική ατέλεια.
-ατέλεια στις μετακινήσεις: ισχύει για μετακινήσεις στην Ελλάδα με ΚΤΕΛ, σιδηρόδρομο και ακτοπλοΐα.
-αεροπορικά εισιτήρια: οι βουλευτές επαρχίας των οποίων ο νομός απέχει περισσότερα από 200 χλμ. από την Αθήνα δικαιούνται 52 αεροπορικά εισιτήρια μετ’ επιστροφής για τον νομό τους.
-μαθήματα ξένων γλωσσών (αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά, ιταλικά, τουρκικά, ρωσικά).
Για το 2009 το συνολικό κόστος για έξοδα κίνησης, οικογενειακές παροχές και τα γραφεία των βουλευτών είναι περίπου 11 εκατ. ευρώ.
Ασφάλιση, σύνταξη
Μέχρι τις 31 Ιουλίου 2008 η Βουλή, επειδή ίσχυε το ασυμβίβαστο πλήρωνε τις ασφαλιστικές εισφορές στο ασφαλιστικό ταμείο του βουλευτή. Όμως με την κατάργηση του ασυμβίβαστου ο βουλευτής οφείλει να πληρώνει τις ασφαλιστικές κρατήσεις.
Δικαίωμα σύνταξης έχουν
-όσοι εξελέγησαν μέχρι το 1993: με 4 χρόνια θητείας και εφόσον συμπληρώσουν το 55ο έτος της ηλικίας τους.
-όσοι εξελέγησαν από το 1993 και μετά: 4 χρόνια θητείας και εφόσον συμπληρώσουν το 65ο έτος της ηλικίας τους.
-οι βουλευτές που είναι άτομα με ειδικές ανάγκες αποκτούν δικαίωμα σύνταξης στα 2 χρόνια θητείας και στο 55ο έτος της ηλικίας τους.
Η βουλευτική σύνταξη ισοδυναμεί με το 25% της βουλευτικής αποζημίωσης και προσαυξάνεται μέχρι το 17ο έτος θητείας, οπότε ο βουλευτής παίρνει πλήρη σύνταξη, η οποία αντιστοιχεί στο 80% της βουλευτικής αποζημίωσης.
Συνεργάτες
Για την στελέχωση των γραφείων τους οι βουλευτές δικαιούνται:
-4 συνεργάτες αποσπασμένους από το δημόσιο, από Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου και φορείς του ευρύτερου δημόσιου τομέα. Οι συνεργάτες αυτοί αφορούν την γραμματειακή υποστήριξη του έργου του.
-1 επιστημονικό συνεργάτη με πτυχίο ΑΕΙ ή διδακτορικό ή μεταπτυχιακό και άριστη γνώση ξένης γλώσσας.
Εναλλακτικά έχουν τη δυνατότητα να πάρουν:
-3 συνεργάτες αποσπασμένους από το δημόσιο, από Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου και φορείς του ευρύτερου δημόσιου τομέα.
-2 επιστημονικούς συνεργάτες με καλή γνώση ξένης γλώσσας.
Η Βουλή για λογαριασμό του βουλευτή αναλαμβάνει την υποχρέωση να καταβάλει στον επιστημονικό συνεργάτη τον μηναίο μισθό του, τα δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα, τα επιδόματα άδειας, τις ασφαλιστικές εισφορές και την αποζημίωσή του σε περίπτωση καταγγελίας της σύμβασης εργασίας αορίστου χρόνου. Σημειώνεται ότι δεν μπορούν να προσληφθούν ως επιστημονικοί συνεργάτες εν ενεργεία δημόσιοι υπάλληλοι, στρατιωτικοί, εργαζόμενοι στα Σώματα Ασφαλείας, υπάλληλοι ΝΠΔΔ, ΔΕΚΟ και τραπεζών, καθώς και υπάλληλοι της Βουλής.»



http://tokounoupi.wordpress.com/



Δηλαδή έτσι λοιπόν πάει η δουλειά;

Οι Βουλευτές καλοπερνούν ενώ οι υπόλοιποι εργαζόμενοι γίνονται βορρά του Κέρβερου της Εφορίας; Για πολλαπλασιάστε με το 300 και δείτε το ποσό που βγαίνει! Νομίζετε ότι μόνο αυτό είναι; Αμ' αυτά είναι σταγόνα στον ωκεανό! Είναι απλά αυτά που φαίνονται προς τα έξω...