Κυριακή 3 Ιουλίου 2016

Το ΑΡΧΙΔΙ ο γερμανός φασίστας! Πρεσβεύει το 99,99% του γερμανικού λαού...


Niko Ago: «Μη με αγγίζεις βρωμιάρη Έλληνα»!
1-07-2016 - 14:05μμ
Του Niko Ago
Στην αρχή το περνάς για κάποιο «προβοκατόρικο» αστείο. Σαν εκείνα που κυκλοφορούν με «το κιλό», σε πάρα πολλά προφίλ στα social media. «Κάποιον ΑΙΛΛΗΝΑΡΑ θα κοροϊδεύει» σκέφτεσαι, «για να του υπενθυμίσει πόσο μισάνθρωπος είναι, όταν λέει κάτι παρόμοιο σε πρόσφυγα ή μετανάστη».
Λάθος. Μεγάλο. Δεν είναι αστείο. Το «μη με αγγίζεις βρομιάρη Έλληνα», ειπώθηκε πραγματικά. Και το τρομακτικό είναι πως δεν ειπώθηκε σε κάποιο στριμωξίδι στο τρόλεϊ στην οδό Πατησίων ή στη λαχαναγορά του Ρέντη. Ούτε σε κάποια πρωτεύουσα της Ευρώπης. Ούτε στην Αμερική του 19ου αιώνα. Ειπώθηκε μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου, το έτος 2016.
Kατά τη στιγμή της φωτογράφισης του Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, αντικαγκελάριος της Γερμανίας, με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας, Αλέξη Τσίπρα, φωτογράφος έσπρωξε τον πρώην υπουργό Μεταφορών της Γερμανίας, χριστιανοκοινωνιστή(sic) Πέτερ Ραμσάουερ. Προφανώς κατά λάθος, για να πάρει καλύτερη θέση. Ο Ραμσάουερ, όμως, δεν χάρηκε και τόσο με τη σπρωξιά και του βγήκε από μέσα του ο κρυμμένος (Γερμανός) χρυσαυγήτης. «Μη μ’ αγγίζεις βρωμιάρη Έλληνα!», είπε στον φωτογράφο. Και για να είναι σίγουρος ότι θα τον καταλάβει σωστά, εκτός από γερμανικά, του τα είπε και στα αγγλικά.
Είμαι βέβαιος, χωρίς να έχω διαβάσει κάτι σχετικό, πως με την άθλια ρατσιστική συμπεριφορά του Γερμανού πολιτικού, εκτός όλων των άλλων, που δικαίως αγανακτούν και θυμώνουν, θα έχουν αγανακτήσει και οι…»πατριώτες». Θα μιλάνε για «προσβλητική και ρατσιστική συμπεριφορά». Και αυτοί (θα) έχουν δίκιο. Προσβλητική, άθλια και ρατσιστική ήταν η συμπεριφορά του. Οι μόνοι, όμως, που δε δικαιούνται να βγάλουν άχνα, είναι οι «πατριώτες». Οι ΑΙΛΛΗΝΑΡΑΔΕΣ. Οι ακροδεξιοί και οι ρατσιστές. Τσιμουδιά. Μόκο. Ο Γερμανός πολιτικός, δεν είπε τίποτα παραπάνω απ’όσο λένε αυτοί, σε πρόσφυγες και μετανάστες. Σε αυτούς που θεωρούν «κατώτερους». Στα λόγια του Γερμανού, είναι ένας καθρέφτης που τους δείχνει.
Τους πειράζει που ο ιδεολογικός τους «αδελφός», αντιμετωπίζει τους Έλληνες- στο πρόσωπο του φωτογράφου, όλους τους Έλληνες προσέβαλλε- ως «βρομιάρηδες»; Η μόνη λύση είναι να το βουλώσουν. Να κοιταχτούν στον καθρέφτη. Να σκεφτούν την άλλη φορά που θα ετοιμαστούν να λένε το ίδιο σε άλλον, ότι απέναντι στέκει ο εαυτός τους. Αυτόν βρίζουν. Αυτόν προσβάλλουν. Αυτόν «φτύνουν». Τον Γερμανό πολιτικό να θυμηθούν, και πώς τους αντιμετωπίζει.