Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

"'Αχθος αρούρης" Ομηρική έκφραση(Ιλιάδα Σ 104) που πάει να πει "βάρος της γης"...Ο Άχρηστος Άνθρωπος

Άκαρδος και Ψεύτης ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας!
Άκαρδος Ψεύτης!
Ένας Στυγνός Διαχειριστής Εξουσίας στερούμενος κάθε αίσθηση φαντασίας και ευαισθησίας! Πόσα από αυτά που μας λέει είναι άραγε Ψέματα; Μάλλον ΟΛΑ! Ξεπουλάει χωρίς δισταγμούς την ιδέα της Ελλάδας καθώς και την Ίδια την Χώρα.
Είναι δε και κάκιστος ηθοποιός ο Πρωθυπουργός που ερμηνεύει χωρίς νεύρο έναν ρόλο άψυχο ή και μπορεί να είναι δασκαλεμένος από τα ξένα συμφέροντα για να μας διαλύσει! Μπορεί από στιγμή σε στιγμή να πάρει το λόγο του πίσω και να μας περάσει νέα και σκληρότερα μέτρα! Δεν του έχω καμία εμπιστοσύνη πλέον! Το πόσο θα αποδώσουν αυτά τα μέτρα που πήρε είναι αμφίβολο! Αμφίβολη είναι κι η πολιτική που εφαρμόζει! Προφανώς έχει άλλα πράγματα στο μυαλό του.
Πιθανό πίσω από την δήθεν «Χρεωκοπία» να έχει στο μυαλό του να εκχωρήσει κάποιο κομμάτι ή κομμάτια του Αιγαίου με σκοπό την εξόρυξη πετρελαίου ή φυσικού αερίου (άραγε για ποιο λόγο ονομάσθηκαν «Γκρίζες Ζώνες;»), στους «Άσπονδους Φίλους» μας τους Τούρκους, οι οποίοι θα βάλουν φρένο (προς το παρόν) στις ορέξεις τους και οι οποίοι με την Κηδεμονία και Τεχνογνωσία των πανταχού παρόντων Αμερικάνων που θα επιστατούν τα πάντα και θα παίρνουν φυσικά την «Μερίδα του Λέοντος»!Και κατά δεύτερο λόγο ένα σαφώς μικρότερο μερίδιο οι Τούρκοι και ψίχουλα εμείς τα οποία πιθανόν θα μας παρακρατούν για την εξόφληση των τοκογλυφικών «Δανείων»! Σας θυμίζει κάτι το «Διαίρει και Βασίλευε»;
Το Αιγαίο είναι επομένως το Κύριο Πιάτο στις ορέξεις των Αμερικάνων και των Τούρκων! Τώρα που τα Παγκόσμια Κοιτάσματα πετρελαίου ή το φυσικό αέριο (συνέπεια της πολιτικής τους) μοιάζουν να στέρεψαν! Το Αιγαίο μ’ όλες αυτές τις «Γκρίζες Ζώνες» είναι ιδανικό κι άλλωστε είναι μακριά από την Αμερικάνικη Ήπειρο! Τους λείπει μόνο η συγκεκαλυμμένη αφορμή για να κρύβονται από τα μάτια του κόσμου και να κάνουν ανενόχλητοι τις δουλειές τους!
Άλλωστε τους είναι αδιάφορο ποιος θα «Κυβερνά» αύριο την κουτσουρεμένη πια Ελλάδα! Το πετρέλαιο βγαίνει και όλα πηγαίνουν πρίμα… Συντηρείται το Βασίλειό τους!
Μα Ναι! Πολύ πιθανό σενάριο!
Άλλωστε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός μας είναι μοσχαναθρεμμένο Αμερικανάκι μεγαλωμένο στα πούπουλα!
…Και όλα αυτά που λέει είναι τουλάχιστον Παραμύθια!