Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014

Οι καλοί μας "φίλοι" οι Γερμανοί...


Μόνο για αιφνιδιασμό της ελληνικής κυβέρνησης δεν μπορεί κανένας να κατηγορήσει τους Γερμανούς.
Εδώ και πολλούς μήνες έχουν πει ρητά ότι θέλουν η Ελλάδα να υπαχθεί σε νέο Μνημόνιο τον Απρίλιο - και φυσικά έτσι θα γίνει! Πάντα στα σοβαρά ζητήματα που απασχολούν την ΕΕ γίνεται αυτό που απαιτούν οι Γερμανοί! Η μοναδική διαφορά είναι ότι η απόφαση υπαγωγής της χώρας μας στο νέο Μνημόνιο θα γίνει... πέντε μέρες αργότερα, στη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης στις 5 Μαΐου!
Μνημόνιο δεν θα το πουν αυτή τη φορά. Η κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου όμως θα δεσμεύσει τη χώρα με λεπτομερείς διεθνείς υποχρεώσεις προώθησης αντιλαϊκών μεταρρυθμίσεων, οι οποίες ρητά στα κείμενα που θα υπογραφούν θα καθορίζονται ως προϋποθέσεις για την εκταμίευση των δόσεων της υποτιθέμενης δανειακής βοήθειας. Αν δεν υλοποιούνται οι μεταρρυθμίσεις, δεν θα εκταμιεύονται τα χρήματα, λένε οι Γερμανοί. Αυτό είναι παραμύθι. Ολα τα λεφτά της «βοήθειας» θα τα πάρουν οι Ευρωπαίοι! Ούτε ένα ευρώ δεν θα πάει στην ελληνική οικονομία.
Τα 10-12 ίσως και λίγο περισσότερα δισεκατομμύρια ευρώ του νέου πακέτου είναι αναγκαία για να πληρώνονται τοκοχρεολύσια των υφιστάμενων ελληνικών δανείων. Εμείς ως χώρα θα χρεωνόμαστε τα λεφτά, αλλά οι Ευρωπαίοι και το ΔΝΤ θα τα παίρνουν! Αν δεν τα δίνουν, η κυβέρνηση της Ελλάδας δεν θα έχει να πληρώσει τους δανειστές της και έτσι είτε θα αφήσουν τη χώρα μας να χρεοκοπήσει με αποτέλεσμα να εξαπολυθεί κερδοσκοπική κόλαση αλλεπάλληλων επιθέσεων εναντίον της Ευρωζώνης ολόκληρης είτε θα υποχρεώνονται οι Γερμανοί και οι άλλοι να κάνουν αθόρυβες μικροαναδιαρθρώσεις των δόσεων και των υποχρεώσεων αποπληρωμής της Ελλάδας.
Με τον τρόπο αυτό αφενός η χώρα μας δεν θα εμφανίζεται να αθετεί υποχρεώσεις της και αφετέρου η κυβέρνησή της θα είναι διαρκώς με το πιστόλι στον κρόταφο.
Οι δανειστές θα την έχουν συνεχώς στη μέγκενη ώστε να κάνει ό,τι της υπαγορεύουν.

του Γ. Δελαστίκ