Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2016

Κωστής Μπασογιάννης


Προς τον κ. Σόϊμπλε
ΙΤΣ ΓΙΟΡ ΜΠΑΡΜΠΑΡΙΣΜ, ΣΤΟΥΠΙΝΤ !

Ξιπασμένο Ξύλινο Ξόανο,
Θεωρείς ηλίθιο οποιονδήποτε δεν έχει τη δική σου μισάνθρωπη εντομώδη και οντολογικά νηπιώδη κοσμοαντίληψη, ενώ δεν έχεις καταλάβει πως για όσους εσύ θεωρείς ηλίθιους, αυτό που στα μάτια σου φαίνεται μωρία μπορεί να σημαίνει ομορφιές, αισθήματα, έννοιες, αντιλήψεις και κυρίως Αξίες και ευτυχείς Αβεβαιότητες που εσύ ποτέ δεν θα μπορέσεις να δεις ούτε βεβαιως να χαρείς, όσο και αν προσπαθήσουμε να στις εξηγήσουμε. Εσύ και οι όμοιοί σου στην Ελλάδα και σ' όλο τον κόσμο θα ηττηθείτε, είστε ήδη ηττημένοι από χέρι. Και για την ήττα σας αυτή δεν χρειάστηκε ούτε να κουνήσουμε το μικρό μας δαχτυλάκι. Βεβαίως πολλοί απο εμάς δεν το καταλαβαίνουν και πέφτουν κι εκείνοι οπως εσύ στην παγίδα να πιστέψουν ότι εκείνοι είναι οι χαμένοι και οι αξιολύπητοι. Νιώθουν αποτυχημένοι και κυριευμένοι από εσένα! Ναι, είναι για γέλια, αλλά το νοιώθουν, αφού παρασύρονται από την ίδια υλιστική πλάνη, από την ίδια «αντικειμενική» και μηχανιστική αντίληψη για την οικονομία που έχει οδηγήσει τον κόσμο στο χείλος της ολοκληρωτικής καταστροφής και τον δυτικό πολιτισμό στο πιο παρακμιακό και γελοίο σημείο που πολιτισμός μπορεί να φθάσει. Το βασικό σύμπτωμα αυτής της αφόρητης γελοιότητας είναι ότι άνθρωποι σαν κι εσένα, αυτού του εσχάτου επιπέδου πολιτικοί βρίσκονται στα κυρίαρχα πόστα επιρροής σε όλα σχεδόν τα μήκη και πλάτη του πλανήτη.
Αλλά και η προσωρινή σας κυριαρχία, όλους εμάς που δεν είμαστε δικοί σου (δεν ζηλεύουμε την δύναμή σου όπως τα νεοναζιστικά αγκυλοσταυροφόρα τάγματα που πιθηκίζουν όπως κι εσύ το γερμανικό μοντέλο σμήνους του Αδόλφου σου αλλά και οι νεοφιλελεύθεροι ευρωλιγούρηδες προσκυνητές της καπιταλιστικής κουτοπονηριάς σου) δεν μας πτοεί ηλίθιε, αφού η Δύναμη που μας κάνει ατσάλινους και άτρωτους, και που εσύ δεν θα μπορέσεις να καταλάβεις την ποιότητά της αν δεν απαλλαγείς κάποτε από την Αλεμανική σου έπαρση, «εν ασθενεία τελειούται».
Μπορεί άραγε το μυαλό σου, αλλά και το μυαλό των ανα τον κόσμο θαυμαστών σου, να συλλάβει την πραγματικότητα; 'Οτι έχεις ηττηθεί ήδη από την δική σου βαρβαρότητα και απανθρωπία και η μόνη σου ελπίδα είναι να ξεφορτωθείς τα συμπλέγματα ανωτερότητας και τα βλακώδη όνειρα κυριαρχίας που αιώνες τώρα έχουν καταδικάσει το έθνος σου σε αλλεπάλληλες τραγωδίες;
Μην το ψάχνεις, μην το σκέφτεσαι. Δεν μπορείς να βρείς τα μισά της χιλιάδας, ποτέ δεν ήταν σίγουρο ότι είναι πράγματι πεντακόσια. Κι εμείς που το ξέρουμε αυτό, θα ζήσουμε, ηλίθιε. Εσύ είσαι ήδη νεκρός!
b.